fbpx
Skip to content

ΥΠΕΘΑ: Ειλημμένη η απόφαση για την απόκτηση των Belh@rra

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως η απόφαση για την απόκτηση των τριων γαλλικών Φρεγατών Belh@rra είναι ειλημμένη και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προς την ψήφισή της από τη Βουλή.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση κρίθηκε απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί η όποια αναστάτωση μετά την ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέροντας πως ενέκρινε τη δυνητική πώληση των τεσσάρων φρεγατών και του εξοπλισμού τους, αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Ελλάδα. Η Ουάσιγκτον ενέκρινε επίσης την πιθανή σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ελληνικών φρεγατών κλάσης MEKO, εκτιμώμενης αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

“Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώνεται ότι η απόφαση της Κυβερνήσεως να προχωρήσει στην προμήθεια τριών γαλλικών Φρεγατών τύπου “Belh@rra” είναι ειλημμένη.

Όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ώστε σύντομα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις. Στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα, οι Συμβάσεις θα τεθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Βουλής προς Ψήφιση.”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading