fbpx
Skip to content

Μηνύματα του Πολιτικού Κόσμου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

”Οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα σε όλα τα μέτωπα. Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας, αλλά και προστάτες της καθημερινής ευημερίας των πολιτών. Η αφοσίωση σας στο εθνικό καθήκον μας γεμίζει με υπερηφάνεια! Σας ευχαριστούμε!”, δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Εισόδια της Θεοτόκου, Ημέρα Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

”Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε: ”Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε. Χρόνια πολλά!”.

“Η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αφού μοιράστηκε μια προσωπική του φωτογραφία από τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, δήλωσε στο λογαριασμό του στο twitter:

“Χρόνια πολλά σε στελέχη και στρατεύσιμους για τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (φωτογραφία από τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός).

Με τη δική σας αφοσίωση στο καθήκον και με την ενότητα του λαού μας η Ελλάδα υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα, τα εθνικά της συμφέροντα και το πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.”

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.”

Από τις εορταστικές δηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων δυνάμεων δε θα μπορούσε να λείψει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που με τη σειρά του δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter:

“Η 21η Νοεμβρίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν τους διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις! Ζήτω το Έθνος!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading