fbpx
Skip to content

Γιατί ετοιμάζεται πυρετωδώς το πρώτο Ελληνικό σμήνος Rafale-Στόχος η ομάδα μάχης του τουρκικού αεροπλανοφόρου Αναντολού

Η Ελλάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το πλου ( εντός του 2021 έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι) του τουρκικού αεροπλανοφόρου Αναντολού και των πλοίων συνοδείας του ( ομάδα μάχης) σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, ώστε να είναι πανέτοιμη.

Πως μπορεί όμως να  γίνει αυτό πράξη;

Με το νέο σμήνος μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία σε περίπτωση σοβαρής κρίσης θα αναλάβουν ειδικά επιχειρήσεις TASMO ( tactical air support for maritime operations) με αποκλειστικό στόχο το τουρκικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία που θα το συνοδεύουν.

Θα είναι μια εξέλιξη που ούτε οι Τούρκοι την ανέμεναν, παρόλο που δεν έχει επιλεγεί ακόμη ποιος τύπος αεροσκάφους θα εφοδιάσει το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο.

Το ελληνικό σμήνος θα εκπαιδευτεί ειδικά στην εξόντωση της τουρκικής ναυαρχίδας, κόβοντας άμεσα την όρεξη της Άγκυρας για επιβολή της αποκαλούμενης “Γαλάζιας Πατρίδας”, το επόμενο διάστημα που θα φουντώσει η αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Ακόμα και τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία θα παραλάβει τα αεροσκάφη Rafale περισσότερο για αποστολές TASMO (Tactical Αir Support For Maritime Operation) εναντίον των τουρκικών πλοίων, διαθέτοντας την αναμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading