fbpx
Skip to content

Το bras de fer του ναυτικού Επιτελείου για αξιόμαχο στόλο

Με πλήρη ισχύ από τη μια, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή από την άλλη, το ναυτικό Επιτελείο συνεχίζει μαζί με τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων τις διαπραγματευτικές του κινήσεις με τους Γάλλους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Και οι δυο πλευρές θέλουν να προλάβουν ως το τέλος του χρόνου να έχουν συντάξει το κείμενο των συμβατικών υποχρεώσεων ώστε να προχωρήσει επίσημα πλέον το θέμα των φρεγατών Belh@ra.

Την ίδια στιγμή σε διπλανά «τραπέζια» παίζεται ένας πιο δυναμικός αγώνας στρατηγικής που θυμίζει έντονα τους θαλάμους επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια διαχείρισης κρίσεων, τότε δηλαδή που η ψυχραιμία αποτελεί τον οδηγό προς έναν νικηφόρο αγώνα. Και μπορεί να μην υπάρχουν «επιθετικές ενέργειες» αλλά υπάρχει άσκηση πιέσεων κι από τις δυο πλευρές.

Το μήλον της Έριδος αυτή τη φορά είναι οι «αστακοί» του Αρχιπελάγους, δηλαδή οι κορβέτες Gowind.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες δυο Ευρωπαϊκές προτάσεις εξίσου σημαντικές και καθόλου ευκαταφρόνητες, των Ιταλών και των Ολλανδών, πλην όμως οι συζητήσεις με τους Γάλλους – όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τις Belh@ra – είναι κατά τι προχωρημένες.

Αλλά και το αμιγώς Ελληνό-Ολλανδικό τραπέζι έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι εκεί παίζονται αποφάσεις που δύναται να υλοποιηθούν ακόμη και μέσα στα επόμενα το πολύ δυο χρόνια. Τα «ναρκάλια» από τη μια αλλά και οι δυο εκσυγχρονισμένες «Μ» από την άλλη. Δυο τύποι πλοίων τα οποία, όπως σημειώνουν αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές, η Ελληνική πλευρά πιέζει σημαντικά ακόμη και μέχρι το 2023 να υψώσουν Ελληνική σημαία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα hellasjournal.com πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading