fbpx
Skip to content

Το USNS Yuma στην Αλεξανδρούπολη – Ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική απόβαση των Αμερικανών στην Ελλάδα

εικόνα @chatzimichail_k twiiter

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται και συγκεκριμένα στο νέο τερματικό του, το υπερσύγχρονο αμερικανικό μεταγωγικό USNS Yuma, ένα πολεμικό πλοίο υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς φορτίου και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

Με την παρουσία του ξεκινάει η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς ελικοπτέρων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ καθώς και η διαδικασία κυκλικής εναλλαγής οχημάτων και στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπως αναφέρει το tribune.gr.

Με τον κατάπλου του θηριώδους μεταγωγικού USNS Yuma στην Αλεξανδρούπολη (φωτογραφία επάνω) ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική απόβαση των Αμερικανών στην Ελλάδα, λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή της νέας πενταετούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement / MDCA).

«Καλωσόρισες USNS Yuma», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

«Για μία ακόμη φορά, ένα υπερσύγχρονο catamaran υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600tn φορτίου και 312 στρατιωτών και πολιτών του αμερικανικού Ναυτικού στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης»!

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading