fbpx
Skip to content

Αιγαίο: Η Τουρκία ”βγάζει” ξανά ερευνητικά – Τα Ηeron παρακολουθούν κάθε κίνηση των Bayraktar

Υποβρύχιο επιστημονικό εξοπλισμό προγράμματος στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει και η ΕΕ, πρόκειται να δοκιμάσει η Τουρκία βορείως της Λέσβου, εκδίδοντας σχετική NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή από τις 13 Αυγούστου μέχρι στις 20 του μήνα.

Μέσα δηλαδή από ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με την θαλάσσια ζωή, η Τουρκία βρίσκει τρόπο να αμφισβητήσει την Ελληνική δικαιοδοσία στο Αιγαίο.

Την δοκιμή θα διενεργήσει το σκάφος ARABACIOĞULLARI σύμφωνα με την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψαροκάικο επί της ουσίας μήκους 28,5 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 2004.

Παράλληλα τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar συνεχίζουν τα καθημερινά πλέον δρομολόγιά τους κατά μήκος της συνοριογραμμής τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο και την Τετάρτη όμως όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, είδαν απέναντί τους ένα από τα ελληνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron που έχουν μισθώσει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Ισραήλ. Το ελληνικό UAV πέταξε πάνω από την Ρόδο.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading