fbpx
Skip to content

Στις ΗΠΑ κλιμάκιο του ΓΕΣ για τα Μ1117 και τα Cougar

Θέμα 24ωρων είναι πλέον η αναχώρηση του κλιμακίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνει η τελική επιλογή των συνολικά 1.200 θωρακισμένων Μ1117 που θα λάβει δωρεάν η Ελλάδα από το απόθεμα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη,

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Όπως έχουμε αποκαλύψει, μαζί με αυτό ξεκινά κι ένας αγώνας δρόμου για την δωρεάν απόκτηση επιπλέον 500 Cougar από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού αλλά και 600 θωρακισμένων Humvees, με τα οπλικά τους, επίσης δωρεάν.

Όπως είχε αποκαλύψει η Realnews στο φύλλο της 16ης Μαΐου, η συμφωνία πιστώνεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που σε απευθείας επικοινωνία που είχε με Αμερικανούς επιτελείς έχει καταφέρει να δεσμεύσει προφορικά ένα στόλο συνολικά 1100 θωρακισμένων οχημάτων, η απόκτηση των οποίων θα φέρει μεγάλη ανατροπή στο ισοζύγιο ισχύος του Έβρου.

Το Cougar είναι MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – Ανθεκτικό Ναρκών Προστατευόμενο απέναντι σε Ενέδρες) και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 4×4 και 6×6. Η «μικρή» έκδοση μεταφέρει έως 8 άτομα με πλήρη εξοπλισμό, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Το 6×6 μπορεί να μεταφέρει έως και 10 άτομα με πλήρη εξοπλισμό, με αντίστοιχες επιδόσεις και αυτονομία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading