fbpx
Skip to content

Σήμερα το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στις 17:05 ώρα Ελλάδος, σε μία αίθουσα του επιβλητικού και δαιδαλώδους κτιρίου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχουν μία κατά μόνας συνάντηση, την πρώτη χωρίς συνεργάτες στο πλευρό τους.

Ως “πολύ σημαντικό” για την έκβαση του τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν κρίνεται από κυβερνητικούς κύκλους και διπλωματικές πηγές, το γεγονός ότι θα προηγηθεί η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Κι αυτό γιατί η “επιχείρηση γοητείας” της Τουρκίας προς τις Η.Π.Α. γίνεται σε μια στιγμή που η Αμερικανική ηγεσία έχει καταγγείλει ανοιχτά την Άγκυρα για τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, και έχει διαμηνύσει ότι η στάση της στην περιοχή είναι, μεταξύ άλλων, καταλυτικός παράγοντας για την βελτίωση των σχέσεων Ουάσινγκτον – Άγκυρας.

Τι επιδιώκει η Αθήνα

Πριν το ταξίδι του στη Βελγική πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, έδωσε το στίγμα των επιδιώξεων του. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι ο σεβασμός όσων προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Και, ασφαλώς, οι σχέσεις καλής γειτονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Βασικός στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι ένα μορατόριουμ με την Τουρκία, ένα ήσυχο καλοκαίρι προς όφελος και των δύο χωρών, και να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading