fbpx
Skip to content

Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας: «Πολύ ανησυχητικό» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

«Πολύ ανησυχητικό» χαρακτήρισε ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Γκρόσι ανέφερε πως η Τεχεράνη εμπλουτίζει ουράνιο σε ποσοστά καθαρότητας που φτάνουν μόνο οι χώρες που κατασκευάζουν βόμβες.

«Μια χώρα που εμπλουτίζει στο 60% είναι κάτι πολύ σοβαρό -μόνο οι χώρες που κατασκευάζουν βόμβες φτάνουν σε αυτό το επίπεδο. Το 60% είναι σχεδόν σε βαθμό κατασκευής όπλων, ο εμπλουτισμός για εμπορικούς σκοπούς είναι 2,3%» είπε.

Σύμφωνα με τον Γκρόσι, είναι κυρίαρχο δικαίωμα του Ιράν να αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ωστόσο αυτό είναι ένα επίπεδο που απαιτεί επαγρύπνηση.

Ο Γκρόσι δήλωσε ότι τα περισσότερα μέτρα που έχει λάβει το Ιράν μπορούν να αντιστραφούν σχετικά εύκολα, αλλά το επίπεδο της έρευνας και της ανάπτυξης που έχει σημειωθεί αποτελεί ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading