fbpx
Skip to content

ΥΠΕΘΑ: Κανονικά υλοποιείται το πρόγραμμα επιχειρησιακής ένταξης των ελικοπτέρων Kiowa Warrior

Το πρόγραμμα επιχειρησιακής ένταξης μέσω της διαδικασίας ενεργοποίησης και συντήρησης των ελικοπτέρων Kiowa Warrior είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται κανονικά, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σχεδίασης. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Επιχειρησιακή Αξιοποίηση ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το συνολικό ύψος του συγκεκριμένου υποπρογράμματος ανέρχεται σε 46,7 εκατ. δολάρια ενώ το σύνολο των 70 παραληφθέντων ελικοπτέρων «δύναται να επανέλθει σε πτήσιμη κατάσταση».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το Γενικό Επιτελείο Στρατού «μεριμνά για την κάλυψη όλων των αναγκών συντήρησης και επαναφοράς σε πτήσιμη κατάσταση, μέσω των υπαρχόντων διακρατικών συμφωνιών και λοιπών συμβάσεων προμηθειών».

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της σχετικής νομοθεσίας, υποπρόγραμμα διετούς διάρκειας για υποστήριξη των ελικοπτέρων».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading