fbpx
Skip to content

Οι Τούρκοι θέλουν να χτυπήσουν τα αμερικανικά κονβόι που παραδίδουν όπλα στους Κούρδους

Τον βομβαρδισμό των αμερικανικών κονβόι που μεταφέρουν εφόδια στους Κούρδους του YPG στην βορειοανατολική Συρία από το Ιράκ, ζήτησε ο πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), Ισμαήλ Χακί Πεκίν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Sozcu”, κάτι που επιβεβαιώνεται από την κινητικότητα στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις τις τελευταίες ώρες της ανατολικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν χαρακτηρίζεται στην γειτονική χώρα ως «λαγός» της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας (έχει άριστες σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και θεωρείται άτυπος σύμβουλός του) για αυτά που πρόκειται να έρθουν. Δηλαδή ότι εκφράζει αυτά που δεν θέλει να εκφράσει επίσημα η τουρκική ηγεσία, αλλά προτίθεται να το πράξει.

Στην συνέντευξή του χαρακτηρίζει «επικίνδυνη για την ασφάλεια της Τουρκίας την αποστολή όπλων και πολεμικών εφοδίων στις κουρδικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία, ένα κίνδυνο ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά, όπως αντιμετωπίζει το Ισραήλ ανάλογες περιπτώσεις».

Ο Πεκίν αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ από το 2017, επί προεδρίας Ν.Τραμπ μέχρι σήμερα έχουν στείλει 1250 φορτηγά με εφόδια στο YPG το οποίο το χαρακτηρίζει ως σύμμαχο του PKK.

«Από τότε ξεκίνησαν να στέλνουν ανεπίσημα θωρακισμένα οχήματα, αντιαρματικούς πυραύλους, βόμβες και όπλα στο συριακό παράρτημα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG με αφορμή την επιχείρηση κατά του ISIS στην Ράκα και αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν οι Κούρδοι εναντίον μας.

Τα όπλα φθάνουν στο YPG μπροστά στα μάτια μας. Αυτό πρέπει να τελειώσει και νομίζω ότι η κυβέρνησή μας που έχει κάνει σκληρές δηλώσεις, αλλά οι ΗΠΑ τις αγνοούν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πράξεις και η χώρα μας Τουρκία να χτυπήσει τα φορτηγά που είναι γεμάτα όπλα».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading