Skip to content

Η Ρωσία απέλασε τρεις διπλωμάτες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

Στην απέλαση τριών διπλωματών από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία προχώρησε σήμερα (05/02) η Ρωσία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον φυλακισθέντα ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των Αρχών.

Η απέλαση τους έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα EUobserver, επικαλούμενη διπλωματική πηγή που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι «η Ρωσία κηρύσσει ανεπιθύμητα πρόσωπα έναν Σουηδό, έναν Πολωνό και έναν Γερμανό διπλωμάτη, οι οποίοι συμμετείχαν σε μη νόμιμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη στις 23 Ιανουαρίου. Οι πρεσβευτές της Σουηδίας και της Πολωνίας σε σχέση με την εν λόγω απόφαση κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών και τους επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading