fbpx
Skip to content

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν στην Τουρκία: Απελευθερώστε επειγόντως τον Οσμάν Καβαλά

Αυστηρό μήνυμα στέλνει η ΕΕ στην Τουρκία και την καλεί να απελευθερώσει επειγόντως τον Οσμάν Καβαλά όπως αναφέρει ανακοίνωση της εκπροσώπου της Κομισιόν Ναμπίλα Μασράλι.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, πριν από πάνω από ένα χρόνο, ότι η σύλληψη και η προδικαστική κράτηση του Οσμάν Καβαλά πραγματοποιήθηκε ελλείψει αποδείξεων για να στηρίξει μια λογική υποψία ότι διέπραξε αδίκημα και επιδίωξε έναν απώτερο σκοπό, δηλαδή τη σιωπή του και να αποτρέψει άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συμπληρώνει ότι «η απόφαση την περασμένη Παρασκευή δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη να παραμείνει στη φυλακή ο Οσμάν Καβαλά, παρά την απερίφραστη οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιβαίνει στη δηλωμένη δέσμευση της Τουρκίας για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου της αθωότητας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading