fbpx
Skip to content

Η μεγάλη απάτη με τον «τουρισμό γεννήσεων»: Οι 117 Τουρκάλες και οι γεννήσεις στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν την υπηκοότητα

Ορισμένες από τις γυναίκες ήταν αεροσυνοδοί που εργάζονταν για αεροπορικές

Στους έξι έφτασαν οι άνθρωποι στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη κατά του αμερικανικού Δημοσίου, μια απάτη της τάξης των 2,1 εκατ. δολαρίων.

Ένοχος είναι ο λεγόμενος «τουρισμός γεννήσεων», που έφερε 117 εγκυμονούσες Τουρκάλες να πληρώσουν 10.000 δολάρια η καθεμιά για να γεννήσουν στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την αμερικανική υπηκοότητα για τα παιδιά τους.

Έξι άνθρωποι συνδέονται με την κομπίνα και την Τετάρτη κατηγορήθηκαν επισήμως από τις ομοσπονδιακές αρχές της Αμερικής. Πρόκειται για 4 Τούρκους και 2 Αμερικανούς.

Για ιατρική απάτη κατηγορούνται ουσιαστικά, καθώς μέρος της απάτης περιλάμβανε τις ψευδείς καταθέσεις των γυναικών πως ήταν άπορες, αναγκάζοντας έτσι το αμερικανικό Δημόσιο να ζημιωθεί με 2,1 εκατ. δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Οι 117 γυναίκες γέννησαν τελικά 119 παιδιά με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Seth DuCharme. Παρά το γεγονός ότι δήλωσαν άπορες, όλες ανήκαν στη μεσαία ή ακόμα και την ανώτερη τάξη, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως οι κατηγορούμενοι έβαλαν στο χέρι κάπου 750.000 δολάρια από τις Τουρκάλες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, κάποιες από τις γυναίκες δούλευαν ως αεροσυνοδοί σε τουρκικές αερογραμμές.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading