fbpx
Skip to content

Η Κίνα λέει ότι θα απαντήσει στην επίσκεψη ναυάρχων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ταϊβάν

Η κινεζική πλευρά, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, θα δώσει μια νόμιμη και απαραίτητη απάντηση

Η Κίνα θα απαντήσει στην αναφερόμενη επίσκεψη ναύαρχου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και αντιτιθεται σθεναρά σε τυχόν στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ταϊπέι και Ουάσινγκτον, ανέφερε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ένας ναύαρχος του Ναυτικού που επιβλέπει τις στρατιωτικές πληροφορίες των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ταϊβάν, σύμφωνα με δύο πηγές στο Reuters την Κυριακή. Ούτε η Ταϊβάν ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν επίσημα το ταξίδι.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ενισχύσει την υποστήριξη της Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των νέων πωλήσεων όπλων, ανησυχώντας την Κίνα, η οποία θεωρεί το δημοκρατικό νησί ως μία από τις επαρχίες της χωρίς δικαίωμα κρατικών σχέσεων. Μιλώντας στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν δήλωσε ότι η Κίνα “αντιτίθεται αποφασιστικά” σε οποιαδήποτε μορφή ανταλλαγών μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ταϊβάν που έχουν στρατιωτικές σχέσεις.

Επιπλέον έκπτωση για λίγες μέρες από την Anytime για όλους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η Κίνα καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν πλήρως την ακραία ευαισθησία του θέματος της Ταϊβάν, δήλωσε ο Ζάο σε ενημέρωση. “Η κινεζική πλευρά, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, θα δώσει μια νόμιμη και απαραίτητη απάντηση“, είπε, χωρίς να αναλυθεί. Η Κίνα αντέδρασε με οργή όταν ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Alex Azar ήρθε στην Ταϊπέι τον Αύγουστο, ακολουθούμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Keith Krach το Σεπτέμβριο, στέλνοντας αεροπλάνα κοντά στο νησί κάθε φορά.

Ο Ζάο εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για τις οικονομικές ανταλλαγές μετά από συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της Ταϊβάν και των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Η Κίνα έχει ήδη υποβάλει “αυστηρούς περιορισμούς” στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν να έχουν τέτοιου είδους αλληλεπιδράσεις με την Ταϊβάν, πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading