fbpx
Skip to content

Εννέα Αυστραλοί στρατιώτες παίρνουν τη ζωή τους εν μέσω αναφορών για φερόμενα εγκλήματα πολέμου

Από 40 βετεράνους το 2019, τουλάχιστον 56 βετεράνοι αυτοκτόνησαν φέτος μόνο. 
Η πιο πρόσφατη αυτοκτονία έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη.

Σε μόλις τρεις εβδομάδες, εννέα Αυστραλοί στρατιώτες έχουν πάρει τη ζωή τους μετά από καταδικαστικές αναφορές για φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ενώ αναπτύχθηκαν στο Αφγανιστάν. Μια τροποποιημένη έκδοση της έκθεσης κυκλοφόρησε την Πέμπτη και μετά από τετραετή έρευνα αποκάλυψε παράνομες δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν εκτός μάχης.

Μια γυναίκα και οκτώ άνδρες στρατιώτες ηλικίας μεταξύ 20 και 50 ετών αναφέρθηκε ότι έχουν αυτοκτονήσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Το γεγονός ότι πολλοί στρατιώτες έφτασαν να αυτοκτονήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θεωρείται εξαιρετικά περίεργο στην μοντέρνα στρατιωτική ιστορία της Αυστραλίας.

Το άγχος της έρευνας πιστεύεται ότι συνέβαλε σε ορισμένες από τις αυτοκτονίες που είχαν φέρει στο φως στοιχεία για 39 δολοφονίες από τις Αυστραλιανές Ειδικές Δυνάμεις.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αναφορές για τις ενέργειες των ειδικών δυνάμεων, σχετικά με ένα κρατουμένου που πυροβολήθηκε, καθώς και ενός στρατιώτη που σκότωσε ένα 6χρονο παιδί κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο σπίτι. Μια άλλη υπόθεση αφορούσε δύο αγόρια 14 ετών που ήταν αποφασισμένοι να γίνουν συμπολεμιστές των Ταλιμπάν. Οι λαιμοί των αγοριών σκίστηκαν, το σώμα τους φέρεται να χτυπήθηκε άσχημα και να πετάχτηκε σε ένα κοντινό ποτάμι. Μερικές από τις δολοφονίες χαρακτηρίστηκαν οι πιο επαίσχυντες στην στρατιωτική ιστορία της Αυστραλίας.

Σε ένα άρθρο, ο αρχηγός της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης Angus Campbell ζήτησε συγγνώμη για τις παράνομες δολοφονίες κρατουμένων, αγροτών και άλλων πολιτών. Ωστόσο, ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, επικεφαλής εθνικής συμφιλίωσης του Ανώτατου Συμβουλίου του Αφγανιστάν, τον κατηγόρησε για φόνο.

Ο πρώην στρατιώτης πεζικού και ο δικηγόρος ψυχικής υγείας των βετεράνων Neil Wallace εξήγησε την άποψή του για τα περιστατικά:

Νομίζω ότι μερικά από τα μέσα ενημέρωσης ζωγραφίζουν όλους με το ίδιο πινέλο και οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ξεχάσει την αθωότητα μέχρι να αποδειχθούν ένοχοι – και αυτό προσθέτει επιπλέον άγχος

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν σαφείς προτάσεις ότι οποιοσδήποτε από τους εννέα στρατιώτες που πήραν τη ζωή τους είχε καμία σχέση με τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου που τεκμηριώθηκαν στην έκθεση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading