fbpx
Skip to content

Ο στρατός των ΗΠΑ και το MIT επενδύουν στα μεταυλικά για τη δημιουργία δυναμικών δομών

Ο αμερικανικός στρατός και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) έχουν αναπτύξει έναν νέο τρόπο σύνδεσης μετα-υλικών που θα επιτρέψουν τη δημιουργία δυναμικών δομών.

Αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες από το στρατό των ΗΠΑ και το Κέντρο Bits and Atoms του MIT, η μέθοδος συνδέει υλικά με μοναδικές μηχανικές ιδιότητες χρησιμοποιώντας ένα διακριτό σύστημα πλέγματος παρόμοιο με το Lego για την ανάπτυξη δομών με αναδιαμορφώσιμες ιδιότητες.

Αυτή η τεχνολογία ανοίγει τη δυνατότητα δημιουργίας στρατιωτικών ρομπότ από ρομπότ. Για παράδειγμα, ένα σμήνος ρομπότ θα μπορεί να συνδέεται μαζί για να σχηματίσει μια γέφυρα που επιτρέπει στα στρατεύματα να διασχίζουν ένα ποτάμι.

Εάν επιτευχθεί, η ικανότητα θα ενισχύσει σημαντικά τη στρατιωτική ικανότητα ελιγμών και την επιβίωση των στρατευμάτων και του εξοπλισμού.Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν από ερευνητές στο εξώφυλλο Science Advances.

Ένας ερευνητής του στρατού, ο Δρ Κρίστοφερ Κάμερον είπε: “Τα ρομπότ που αναδιατάσσουν για να σχηματίσουν μια γέφυρα από ρομπότ, παρόμοια με τα μυρμήγκια, είναι μια ενσάρκωση της έννοιας της δομικής ρομποτικής, η οποία θολώνει τη γραμμή μεταξύ ενεργών και παθητικών στοιχείων και διαθέτει δυνατότητα επαναδιαμόρφωσης. Εξακολουθεί να αποτελεί κίνητρο για το σύστημα, αλλά εξετάζουμε ευρύτερες επιπτώσεις στην επίγεια ρομποτική που είναι προσαρμόσιμες, αναδιαμορφώσιμες και ανθεκτικές.

Εάν ένα σμήνος ρομπότ μπορεί να μετατραπεί σε γέφυρα, πώς αλλιώς μπορεί να αναδιαταχθεί; Πώς σχεδιάζουμε και ελέγχουμε τέτοια ρομπότ;

Το σύστημα αξιοποιεί οικονομικά αποδοτικές λύσεις όπως χύτευση με έγχυση και διακριτές συνδέσεις δικτυωτού πλέγματος για τη γρήγορη συναρμολόγηση δομών μακρο-κλίμακας, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά άκαμπτων, συμμορφούμενων, βοηθητικών και χειρομορφικών τύπων υλικού.

Τα προκύπτοντα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών δομών μεγαλύτερης κλίμακας σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή μετα-υλικών.

Στις επόμενες φάσεις, η έρευνα θα επικεντρωθεί στον χώρο σχεδιασμού που δημιουργήθηκε από το σύστημα με εφαρμογές-στόχους, όπως αρθρωτή μαλακή ρομποτική, δομές απορρόφησης κρούσεων και ταχεία κατασκευή στο σημείο της ζήτησης.

Οι ερευνητές θα διερευνήσουν επίσης τη σκοπιμότητα ενσωμάτωσης συμβατικών μεταποιητικών υλικών με αυτό το σύστημα για να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading