fbpx
Skip to content

Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Από την Τρίτη τα νέα μέτρα – “Λουκέτο” στην εστίαση για έναν μήνα

Ο πρωθυπουργός ήταν να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό εχθες 30/10, ωστόσο, ο φονικός σεισμός στη Σάμο έφερε καθυστέρηση την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Με αναφορά στον σεισμό στην Σάμο ξεκίνησε το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δυο παιδιών που χάθηκαν. Αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής ξεπερνά σύνορα και διαφορές και τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημα τον τούρκο πρόεδρο.

‘Το σημερινό μου μήνυμα ήταν αυτό που δεν ήθελα να χρειαστεί να κάνω”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να θέσει την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε επιλογή.

«Από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα μέτρα.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ζώνη, εκεί που ήταν το πράσινο και το κίτρινο θα τεθούν σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Στη δεύτερη ζώνη, τη ζώνη αυξημένου κινδύνου, όπου δηλαδή ήταν το πορτοκαλί και το κόκκινο προστίθενται τα εξής:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
Το σημερινό μου μήνυμα είναι εκείνο που ήθελα εξαρχής να μην χρειαστεί να κάνω. Αλλά δεν επιτρέπεται να κλείσω τα μάτια στη σκληρή πραγματικότητα. Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή. Αυτό είναι το χρέος που έχω και αυτό υπηρετώ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading