fbpx
Skip to content

Κορονοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για τα 1.259 νέα κρούσματα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έσπασε το ψυχολογικό όριο των 1000 κρουσμάτων, γεγονός που επανέφερε εκτάκτως στην ενημέρωση τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς σήμερα καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ της πανδημίας με 1259 νέες μολύνσεις, 102 διασωληνωμένους και δώδεκα θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επαναλαμβάνοντας ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα, καθώς είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και πιέζεται ιδιαίτερα το σύστημα υγείας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται νέα επιβολή μέτρων, ωστόσο – όπως επισημαίνουν- το ζήτημα δεν είναι τα νέα μέτρα αλλά το κατά πόσο αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και να είναι αποτελεσματικά.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Καμπανάκι κινδύνου από Τσιόδρα

Δραματικό μήνυμα προς τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές που πρέπει, καθώς έρχονται δυσκολότεροι μήνες μπροστά μας, απηύθυνε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να παλέψουμε με τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ – καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας- καθώς μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, έστω και με δύσκολο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και ένα γενικό lockdown που έχει ευρύτερες συνέπειες.

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι αυξάνονται οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυτήν την επιλογή, δηλαδή το γενικό απαγορευτικό, αν και «κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ανεκτά μέτρα». Για τη χρήση της μάσκας, ειδικότερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν τη «θυσία» και την παραλλήλισε με τις θυσίες που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. «Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των άλλων αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading