Skip to content

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέβασε εικόνα με την βύθιση του Οθωμανικού στόλου στο Ναβαρίνο

Σε μία ανάρτηση με νόημα προχώρησε το Ρωσικό ΥΠΕΞ. Πριν από λίγο, ανέβασε εικόνα με την βύθιση του οθωμανικού Στόλου στο Ναβαρίνο!

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανάρτηση

‘Πριν από 193 χρόνια, Ρωσία, Γαλλία και Μ. Βρετανία πολέμησαν εναντίον του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου στον κόλπο του Ναβαρίνο. Η νίκη κατά των Οθωμανών, ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Αφού η Οθωμανική Αυτοκρατορία αρνήθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στην Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπό την ηγεσία του Βρετανού Αντιναύαρχου Έντουαρντ Κοδριγκτον πλησίασε τον κόλπο του Ναβαρίνο, όπου αγκυροβόλησε ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος.

Ο τουρκο-αιγυπτιακός στόλος καταστράφηκε εντελώς. Είναι σημαντικό, ότι η ρωσική μοίρα εξαπέλυσε κύριο χτύπημα κατά του εχθρού και κατέστρεψε τα περισσότερα από τα πλοία του. Οι απώλειες του τουρκικού-αιγυπτιακού στόλου στη μάχη ξεπέρασαν τα 60 πλοία και σκοτώθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα. Οι σύμμαχοι δεν έχασαν ούτε ένα πλοίο.”, αναφέρει η ανάρτηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ.”

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.