fbpx
Skip to content

Τουρκικά πλοία επιστρέφουν στον Βόσπορο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Αιγαίο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέρος του τουρκικού στόλου επιστρέφει στον Βόσπορο.

Όπως εμφανίζεται το στίγμα του «Oruc Reis» στο σύστημα Marine Traffic, το πλοίο φαίνεται να είναι στο λιμάνι της Αττάλειας, καθώς χθες Σάββατο δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε το διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Την κίνηση της Τουρκίας να αποσύρει το Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θετικό βήμα και όπως τόνισε «ελπίζουμε να συνεχιστεί και να είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι για άμεσες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία μείζονα διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες».

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από ενάμιση μήνα που έχει αρχίσει αυτό το παιχνίδι κυριαρχίας στο Αιγαίο με μοναδικό υπαίτιο τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος είτε με εμπρηστικές δηλώσεις είτε με παράνομες naftex φροντίζει να μην δίνει κανένα περιθώριο ουσιαστικής συνεννόησης με την Ελληνική κυβέρνηση για διάλογο, ίσως να φαίνονται κάποια σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading