Skip to content

Κορονοϊός – Κόκκινος συναγερμός για τον αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων

covid 2019 corona

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Ελλάδα φάνηκε ότι η μάχη θα είναι μεγάλη, δύσκολη και… μακροχρόνια. Ο κορονοϊός «εξαπλώνεται» καθημερινά σε όλη τη χώρα και η ανησυχία πολιτών και επιστημόνων είναι στο κόκκινο.

Σήμερα 6/8 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 κρούσματα στην Ελλάδα και όσον αφορά τις νέες περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι… η δεύτερη χειρότερη μέρα με πρώτη την 21η Απριλίου με 156 νέα κρούσματα.

Αυτό, ωστόσο, που ανησυχεί περισσότερο τις Αρχές είναι ότι:

• εντοπίζονται αρκετά ορφανά κρούσματα στην κοινότητα,
• το R είναι κοντά στο ένα και όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα
• και η διασπορά του ιού.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Όπως αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι, η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει «πέσει» με τους νέους να είναι αυτοί που κινούν τα νήματα του κορονοϊού.

Και μπορεί μόλις πριν από δύο μέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοίνωσε νέα μέτρα που να αφορούσαν τη χρήση της μάσκα, όμως όπως όλα δείχνουν, θα έλθουν νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Πού εντοπίστηκαν τα σημερινά νέα κρούσματα:

11 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
7 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
40 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
4 στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
3 στην Π.Ε. Ηλείας,
1 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
2 στην Π.Ε. Καβάλας,
3 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
1 στην Π.Ε. Κιλκίς,
1 στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 στην Π.Ε. Κορινθίας,
9 στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα 8 αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης
14 στην Π.Ε. Λάρισας,
2 στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου
3 στην Π.Ε. Πέλλας,
1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
1 στην Π.Ε. Χανίων.

Δεκαπενταύγουστος όπως Πάσχα; Στο τραπέζι μέτρα για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα και με τη συμμόρφωση των πολιτών στα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, να ληφθούν και άλλα μέτρα, ιδιαίτερα όσον αφορά στις εκκλησίες, το Δεκαπενταύγουστο, αντίστοιχα με το Πάσχα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα λάβει η κυβέρνηση έκτακτα μέτρα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, όπως έγινε το Πάσχα, και συγκεκριμένα εάν θα υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί, όσον αφορά σε εκκλησίες και λιτανείες, προς αποφυγή συνωστισμού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα μέρα. Αυτη η εβδομάδα είναι κρίσιμη, είναι εβδομάδα αφύπνισης.

Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.