fbpx
Skip to content

O Σίσι ετοιμάζει κοινό στρατό LNA-λιβυκών φυλών – Στο Κάιρο οι Λίβυοι αρχηγοί

sisi egypt

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υπενθυμίζει την ετοιμότητα των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων με ένα ακόμα μήνυμα: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ποντάρει στις ένοπλες πολιτοφυλακές στη Λιβύη, καθώς είμαστε ικανοί να αλλάξουμε την τρέχουσα στρατιωτική κατάσταση, αποφασιστικά και πολύ γρήγορα”.

Ο Πρόεδρος αλ Σίσι τόνισε επιπλέον ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να εκπαιδεύσει τις φυλές της Λιβύης για την οικοδόμηση ενός ενοποιημένου εθνικού στρατού. Ανέφερε ότι ο κύριος στόχος της Αιγύπτου στη Λιβύη είναι η εφαρμογή της λαϊκής βούλησης.

Οι φυλές της Λιβύης υποστηρίζουν σθεναρά τη θέση της Αιγύπτου στη Λιβύη ενόψει της απόπειρας υλοποίησης των τουρκικών φιλοδοξιών, γεγονός που προμηνύει τη σύσσωμη συστράτευση των Λίβυων με την Αίγυπτο και τον Εθνικό Στρατό (LNA).

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

O Αιγύπτιος πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί με μια αντιπροσωπεία των αρχηγών των φυλών της Λιβύης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας, Μπασάμ Ράντι.

Την Τετάρτη, μια αντιπροσωπεία από το Ανώτατο Συμβούλιο των Λιβυκών Φυλών έφτασε στο Κάιρο για να ανακοινώσει την υποστήριξή τους προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) ζητώντας από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν στρατιωτικά για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Λιβύης και της Αιγύπτου.

Μέλος του Συμβουλίου Miftah Al-Qilushi επιβεβαίωσε ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από περίπου 150 άτομα από όλες τις πόλεις και τις φυλές της Λιβύης.

Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία θα προχωρήσει σε ομιλία με την οποία θα καλεί τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να παρέμβει και να αποκρούσει την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading