Skip to content

Νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες: Μέχρι τις 21 Αυγούστου τα μέτρα για τον κορονοϊό

ekklisia church

Παρατείνεται μέχρι 21 Αυγούστου με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας η ισχύς των περιοριστικών μέτρων για των κορονοϊό στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Mε νέα ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων (όπως ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020) μέχρι και την 21/8/2020. Αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Σήμερα (09.07) συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading