fbpx
Skip to content

Κοινή Διακήρυξη για στενότερη ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

greece israel ellada israhl flags israil

Την ισχυρή στήριξη Ελλάδας και Ισραήλ για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med επιβεβαίωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν επίσης Κοινή Διακήρυξη για θέματα ενεργειακής συνεργασίας, στο πλαίσιο της προώθησης κοινών projects που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια των δυο χωρών.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Σε ό,τι αφορά τον East Med, τονίζεται πως αποτελεί βιώσιμη και στρατηγική επιλογή κοινού ενδιαφέροντος όχι μόνο για τις δυο χώρες, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισραηλινή πλευρά έχει ξεκινήσει την διαδικασία κύρωσης της Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που υπεγράφη στις 2 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κύρωσε τη Συμφωνία στις 14 Μαΐου.

Οι δυο υπουργοί ανέδειξαν τη σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτη)-Κύπρου-Ισραήλ που υλοποιείται ως Εργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) από τον EuroAsia Interconnector, που υπέβαλε στις 27 Μαΐου αίτηση για χρηματοδότηση του έργου από το ευρωπαϊκό ταμείο Connect Europe Facility.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading