fbpx
Skip to content

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ενισχύσει τη δημόσια υγεία και την αεροδιακομιδή ασθενών

ekab elikoptero

Κατά πλειοψηφία κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της δημόσιας υγείας για την αεροδιακομιδή ασθενών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρόν».

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε ότι «είναι μεγάλη μέρα για το σύστημα δημόσιας υγείας η σημερινή κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διότι το ΕΚΑΒ εξοπλίζεται και αναβαθμίζεται με σύγχρονα μέσα και πτητικά υλικά».

«Σε λίγο καιρό το ΕΚΑΒ θα έχει δύο νέα σύγχρονα ελικόπτερα και αργότερα δύο σύγχρονα αεροπλάνα για την αεροκομιδή ασθενών. Η σύμβαση αυτή έρχεται να αναδείξει ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση ή πρόθεση της κυβέρνησης να απεμπλακεί η πολεμική αεροπορία από την ευθύνη της χρήσης και πτήσης εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ», υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading