fbpx
Skip to content

Δημοτικά σχολεία: Το μεσημέρι στις 13:00 οι αναλυτικές οδηγίες Κεραμέως – Θεοδωρικάκου

sxoleio thrania

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα λειτουργήσουν ξανά από την 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 11 Μαΐου επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και των Γυμνασίων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και συνεργατών του πρωθυπουργού και αφού είχε πλέwον στα χέρια του τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που συνεδρίασε στις έξι το απόγευμα.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Στη συνέχεια ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην ενημέρωση σήμερα των πολιτικών συντακτών από τον κ.Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει μάλιστα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, καθώς οι τελευταίοι υπάγονται στους δήμους και άρα στο Εσωτερικών και όχι στο Παιδείας.

Με την επιστροφή και των παιδιών του δημοτικού στα σχολεία, ανοίγεται ο δρόμος για να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι γονείς στην εργασία τους.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading