fbpx
Skip to content

Τουρκία: Προαναγγέλλει έρευνες στη ΝΑ Μεσόγειο

fatih porthitis turkey gewtriseis

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με τον υπουργό Ενέργειας να ανακοινώνει πως ο «Πορθητής», το γεωτρύπανό τους, θα αρχίσει τον Ιούλιο έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης με τη φρεγάτα «Ύδρα» να ξεκινά χθες το ταξίδι της στα ανοιχτά της Λιβύης σε επιχείρηση συμμαχικών δυνάμεων.

Στην Αθήνα πάντως βλέπουν κλιμάκωση από την Άγκυρα, μόλις τελειώσει η πρώτη φάση της κρίσης με τον κορονοϊό σε πολλαπλά μέτωπα, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και μεταναστευτικό.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Η Τουρκία επανέρχεται στη ρητορική των προκλήσεων με τον Υπουργό ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, να επαναλαμβάνει πως η Άγκυρα μένει πιστή στο σχέδιο της στην Ανατολική Μεσόγειο και να προαναγγέλει γεώτρηση του Πορθητή. «Όπως ξέρετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη. Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει κάνει την πρώτη αίτηση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες», είπε χθες ο Φατίχ Ντονμέζ για να εισπράξει την αντίδραση της Αθήνας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Η προκλητικότητα σταματά στην αποφασιστικότητα. Το δείξαμε αυτό τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου και θα το κάνουμε πάντα γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε ο κ. Πέτσας, ενώ για την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τους ομολόγους του στην στρατιωτική επιτροπή της Ευρώπης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα insider.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading