fbpx
Skip to content

Απάντηση ΥΕΘΑ για χρέωση αδειών λόγω κορονοϊού σε κανονικές άδειες στα στελέχη ΕΔ

yetha panagiwtopoulos

Σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών Νίκου Παπαναστάση, Μαρίας Κομνηκάκα και Θανάση Παφίλη η οποία είχε θέμα “Χρέωση αδειών λόγω πανδημίας κορονοϊού, σε κανονικές άδειες στα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων” προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Το ερώτημα αφορούσε διαμαρτυρίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και συγκεκριμένα πως ενώ βρίσκονταν υποχρεωτικά εκτός των στρατοπέδων (μετά από έγγραφες διαταγές των Διοικήσεων των Μονάδων λόγω κορονοϊού), εν τούτοις χρεώνονταν είτε με απαλλαγές 24ωρων υπηρεσιών, είτε με άδειες (κανονικής ή μικρής διαρκείας) τις οποίες δεν είχαν αιτηθεί.

Η απάντηση αναφέρει ότι:

“(…) σε ό,τι αφορά στις άδειες που χορηγούνται στο προσωπικό της 88 ΣΔΙ, δεν έχει υποχρεωθεί κανένα στέλεχος να λάβει άδεια από τις δικαιούμενες (Κανονική ή ΑΜΔ), καθώς η χορήγησή τους γίνεται μόνο κατόπιν αναφοράς τους, με βάση την επιθυμία τους και με τους περιορισμούς που ισχύουν για τις μετακινήσεις, την τρέχουσα περίοδο, λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, οι Διοικήσεις των Μονάδων – Ανεξαρτήτων Υπομονάδων χορηγούν το σύνολο των προβλεπόμενων απαλλαγών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, με βάση την κείμενη νομοθεσία καθώς και τις απαλλαγές οι οποίες δεν είχαν χορηγηθεί τις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και υποχρεώσεων.”

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading