fbpx
Skip to content

Κορονοϊός – Apple και Google συνεργάζονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών ιχνηλάτησης επαφών

apple and google together for ncov2019

Σε ανακοίνωση των εταιριών αποκαλύπτεται η έναρξη της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη πλατφόρμας που υποστηρίζει την ιχνηλάτηση επαφών μέσω Bluetooth.

Η ανακοίνωση ξεκινά αναφέροντας πως οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο συνεργάζονται για να βρεθούν λύσεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, για την προστασία των ανθρώπων και την “επανεκκίνηση” της κοινωνίας.

Οι προγραμματιστές που ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια κατασκευάζοντας τεχνικά εργαλεία που βοηθούν στην καταπολέμηση του ιού και στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας, οι εταιρίες Google και Apple ανακοινώνουν την κοινή τους προσπάθεια στην ενεργοποίηση της χρήσης τεχνολογίας Bluetooth, ώστε να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες υγείας στη μείωση της εξάπλωσης του ιού. Η ιδιωτικότητα αλλά και η ασφάλεια των χρηστών, αναφέρει η ανακοίνωση, θα είναι κεντρικό σημείο αυτού του σχεδιασμού.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Στη συνέχεια αναφέρεται  ότι εφόσον ο ιός μπορεί να μεταδοθεί όταν κάποιος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κάποιον που έχει μολυνθεί, οι υγειονομικοί οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων ως το πλέον χρήσιμο εργαλείο σε αυτή τη μάχη. Πολλοί οργανισμοί, πανεπιστήμια, ακόμη και ΜΚΟ ανά τον κόσμο κάνουν σημαντική δουλειά στην ανάπτυξη τεχνολογίας ιχνηλάτησης επαφών.

Δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για τη λειτουργία τέτοιων εφαρμογών τον Μάιο και οι δύο εταιρίες θα εκδόσουν APIs (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο λογισμικών. Με απλά λόγια να μπορούν οι εφαρμογές να “επικοινωνούν” μεταξύ τους είτε η συσκευή του χρήστη τρέχει με Android, είτε με iOS.

Στη συνέχεια, τους ερχόμενους μήνες, οι εταιρίες θα εργαστούν στο να υπάρχει μια ευρύτερη πλατφόρμα τεχνολογίας Bluetooth με την ενσωμάτωση των παραπάνω στις υποκείμενες πλατφόρμες.

Όλα τα παραπάνω θα ενεργοποιούνται εφόσον ο χρήστης το επιλέξει και όχι χωρίς την έγκρισή του. Η ιδιωτικότητα, διαύγεια και συναίνεση είναι υψίστης σημασίας, από τη στιγμή που υπάρχει η προστασία των ιδιωτικών δεδομένων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading