fbpx
Skip to content

Ενδιαφέρον από δέκα χώρες της ΕΕ για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών

metanastes paidia prosfuges refugees

Δέκα ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδηλώσει έως σήμερα ενδιαφέρον να μετεγκαταστήσουν ασυνόδευτους ανήλικους από την Ελλάδα, με την πρώτη μεταφορά να αφορά σε έντεκα παιδιά στο Λουξεμβούργο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εκτός από το Λουξεμβούργο, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Γερμανία για 350 παιδιά, η Γαλλία για περίπου 300, η Βουλγαρία για 50, η Ιρλανδία για 36 και η Λιθουανία για δύο. Η Φινλανδία έχει ανακοινώσει ότι θα μετεγκαταστήσει 175 παιδιά από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Μάλτα, χωρίς ωστόσο να έχει καθορίσει τον ακριβή αριθμό που θα πάρει από κάθε χώρα. Επίσης, η Κροατία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να πάρουν ασυνόδευτα παιδιά στις χώρες τους, χωρίς ωστόσο να έχουν δηλώσει συγκεκριμένο αριθμό.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, έκανε λόγο για μετεγκατάσταση 1.600 παιδιών από την Ελλάδα σε οκτώ κράτη μέλη. Ωστόσο με την προσθήκη των επιπλέον κρατών δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι τελικά ο συνολικός αριθμός των μετεγκαταστάσεων.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κάθε χώρα έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για τις μετεγκαταστάσεις, όπως για τις εθνικότητες, το φύλο ή τις ηλικίες που θα δεχθεί. Τα παιδιά θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα νησιά, ενώ θα γίνουν δεκτά και κάποια που ζουν στην ενδοχώρα. Σε λίγες περιπτώσεις οι χώρες είναι θετικές στο να μετεγκαταστήσουν και παιδιά με προβλήματα υγείας, που συνοδεύονται από τις οικογένειές τους.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading