Στην ΕΑΒ το πρώτο F-16 Adv. που θα αναβαθμιστεί στο επίπεδο block 70

Στο υπόστεγο της ΕΑΒ βρίσκεται το μαχητικό F-16 Adv. το οποίο φέρει τον αριθμό σειράς «005» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως το πρωτότυπο για την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης των 84 συνολικά μαχητικών της ΠΑ.
Πριν την έναρξη του προγράμματος προσωπικό της ΠΑ θα εκτελέσει τις εργασίες ελέγχου και προετοιμασίας οι οποίες θα διαρκέσουν περί τη μια εβδομάδα.
Το αεροσκάφος αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης θα πάει στις ΗΠΑ όπου θα γίνουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. Όταν αυτές ολοκληρωθούν, τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος και στα υπόλοιπα 83 μαχητικά.
Η ΠΑ ελπίζει στην παράδοση 12 αεροσκαφών το χρόνο και εδώ αρχίζει το μεγάλο «θρίλερ» εάν δηλαδή γίνει κατορθωτό να διασφαλιστούν αυτοί οι ρυθμοί από την ΕΑΒ.

