fbpx
Skip to content

Να ανακληθεί η εγκύκλιος που καθιστά αδύνατη τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών μετά των στρατιωτικών

EKPAIDEYTIKOI-POES.jpg

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 365/2019 έγγραφό μας (δείτε εδώ) το θέμα της ανάκλησης σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία περί αποσπάσεων εκπαιδευτικών για συνυπηρέτηση μετά των συζύγων τους στρατιωτικών, το θέμα έρχεται, από το ΚΚΕ, στη Βουλή των Ελλήνων, με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων που για αντικειμενικούς λόγους αναγκάζονται, με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν, να μεταβαίνουν πολύ συχνά, από περιοχή σε περιοχή της χώρας. Θεωρούμε ότι είναι πρώτιστης σημασίας ζήτημα η προσπάθεια εναρμόνισης των συνθηκών ζωής των οικογενειών αυτών των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με το νόμο 4553/2018 οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορούν μετά από αίτησή τους, να αποσπώνται σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης που βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος και για όσο χρόνο υπηρετεί ο/η σύζυγος στη μονάδα αυτή.

Ωστόσο το Σεπτέμβρη 2018, εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, προς τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ανάφερε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά σε σχολικές μονάδες σε ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος, θα πρέπει να καλείται ο εκπαιδευτικός να δηλώσει αν συναινεί να τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα πέραν των είκοσι χιλιομέτρων. Με αυτό τον τρόπο η εγκύκλιος αποκτά διασταλτικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα ο/η εκπαιδευτικός να διανύει πολλά χιλιόμετρα την ημέρα μέχρι την εκπαιδευτική μονάδα, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό της οικογένειας του στρατιωτικού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την κατάργηση της απαράδεκτης εγκυκλίου και την επαναφορά της απόστασης της εκπαιδευτικής μονάδας μέχρι τα είκοσι χιλιόμετρα.

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης

Δελής Γιάννης

Παπαναστάσης Νίκος

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα poes.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading