fbpx
Skip to content

Αποκάλυψη Αμερικανού διπλωμάτη : «Συμφωνία-σοκ Ρωσίας-ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας στην Συρία»

usa russia alliance over syria.jpg

Γράφει: Βασίλης Καπούλας

Συμφωνία-σοκ Ρωσίας-ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας αποκάλυψε εν ενεργεία Αμερικανός διπλωμάτης τη στιγμή που ρωσικές δυνάμεις της στρατονομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή του τουρκικού παρατηρητηρίου στο Μorek της Ιντλίμπ προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους 150 Τούρκους στρατιώτες.

Ο Μ.Ασαντ φέρεται πως ζητά διάλυση και των 12 τουρκικών παρατηρητηρίων στην Ιντλίμπ και έξοδος των τουρκικών δυνάμεων από την χώρα ως προυπόθεση «απελευθέρωσης» των 150 Τούρκων στρατιωτικών.

Εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων και των φαινόμενων λιποταξίας, χτες παραιτήθηκαν δύο Τούρκοι ανώτεροι αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για τις επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ. Επίσης επιβεβαιώνεται πως η τουρκική σημαία έχει κατέβει από τουρκικό παρατηρητήριο στο Morek.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ρωσικές δυνάμεις της στρατονομίας αναπτύχθηκαν πριν λίγες ώρες στην περιοχή του τουρκικού παρατηρητηρίου στην βόρεια Χάμα.

Σκοπός είναι σε πρώτη φάση, να αποτραπεί έφοδος των συριακών ειδικών δυνάμεων και σύλληψη των 150 Τούρκων γεγονός που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτη κρίση, ενώ προτάθηκε στην Αγκυρα οι Ρώσοι να συνοδεύσουν τους στρατιώτες του Ρ.Τ.Ερντογάν σε «ομαλή έξοδο».

Η πραγματική «βόμβα» όμως ήρθε από τον Αμερικανό διπλωμάτη, Edward J. Stafford, ο οποίος υπηρετεί ως στρατιωτικός σύμβουλος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

Ο E.Stafford αποκάλυψε πως ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να μην δοθούν βάσεις στην Τουρκία σε όλη την βόρεια Συρία.

Όσον αφορά την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για την ζώνη ασφαλείας τόνισε πως είναι «αρχική και στενή» ενώ πρόσθεσε πως «δεν θα φέρει αλλαγή τώρα αλλά θα διασφαλίσει ότι δεν θα λάβει χώρα αμερικανοτουρκική σύγκρουση στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading