fbpx
Skip to content

Οι ΗΠΑ μας ζήτησαν να στείλουμε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο

usa ships.jpg

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Ελλάδα να συνεισφέρει σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη που θα σταλεί στον Περσικό Κόλπο για να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Το αμερικανικό αίτημα, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, αφορούσε βοήθεια είτε με μιας μεγάλης ναυτικής μονάδας – μια φρεγάτα – είτε μιας πλατφόρμας ISR (που δεν έχουμε).

Ωστόσο, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκή μέσα για να ανταποκριθεί στις δικές της ανάγκες αεροπορικής επιτήρησης και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Αμερικανών.

Επιπλέον, μετά από σειρά συναντήσεων των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, αποφασίστηκε, σε σχέση με το αίτημα ναυτικής βοήθειας, ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να παράσχει επί του παρόντος φρεγάτες λόγω της εύφλεκτης κατάστασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα δήλωσε επίσης ότι συμμετέχει ήδη σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις ναυτικής εκπαίδευσης – όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα με τη φρεγάτα “Αιγαίον” στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading