fbpx
Skip to content

ΠΑΓΩΣΑΝΕ ΟΙ ΗΠΑ

ED20FBA8-A081-40F8-AEC5-39B7D83E9D9A

Εικόνες από ταινία θυμίζουν οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας και οι θερμοκρασίες εκεί έχουν πέσει στο -50! Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών έχουν ματαιωθεί πάνω από 2000 πτήσεις και έχουν βρεθεί 9 νεκροί. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μη βγαίνουν έξω ούτε για δέκα λεπτά γιατί λόγω της κατάστασης, μπορούν να παγώσουν σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή του Σικάγου η θερμοκρασία έφτασε τους -50 °C. «Όλα οφείλονται στην ξαφνική υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας» λέει ο Σαλβατόρε Πασκάλ, ερευνητής στις ατμοσφαιρικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

«Μια ισχυρή θέρμανση της στρατόσφαιρας είχε ως αποτέλεσμα μετά από μερικές εβδομάδες μια πολική δίνη στην κατώτερη ατμόσφαιρα (τροπόσφαιρα). Η δίνη αναπτύσσει “λοβούς” που ευνοούν την κάθοδο του πολικού αέρα και αντιστρόφως την ανάβαση του θερμότερου αέρα μέχρι τον Πόλο».

Ήδη τον περασμένο χειμώνα στις ΗΠΑ υπήρξε ένα παρόμοιο φαινόμενο με θερμοκρασίες -40 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοια φαινόμενα υπήρξαν το 1963 και το 1985.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading