fbpx
Skip to content

Νέα ελικόπτερα για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

elikoptera

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η απόκτηση, από το Πολεμικό Ναυτικό, δύο ελικοπτέρων τύπου ΜΗ-60R από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της αγοράς αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, καθώς το ΠΝ ενδιαφέρεται εδώ και μήνες για την αντικατάσταση των παλιών ΑΒ-212ASW, που έχουν υπηρετήσει πιστά για αρκετές δεκαετίες.

Με την απόκτηση των δύο ΜΗ-60R θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσυρσης των παλαιών ελικοπτέρων, ενώ στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να επιτευχθεί ολοκληρωτική απόσυρση των ΑΒ-212.

Το κόστος του κάθε νέου ελικοπτέρου ίσως και να ξεπερνά τα 40 εκατ. δολάρια, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος για την υποστήριξή τους.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν πως θα καλυφθεί από τα υπόλοιπα χρήματα της συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β Orion, καθώς αυτά δεν θα ξεπεράσουν τα 340 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading