Skip to content

Αναδρομικά στρατιωτικών: Πότε θα γίνει η καταβολή τους

apostratoi

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να κλείσουν οι εκκρεμότητες, ώστε να εκδοθούν και οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών στους ενστόλους. 

Μετά και την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία έχει γίνει εδώ και περίπου 15 ημέρες, συγκεκριμένα από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εκκρεμή η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, ώστε να τεθεί σε ισχύ και να ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων που θα ορίζουν σαφώς τις ημερομηνίες καταβολής των ποσών στους δικαιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες δίνεται μια μάχη με τον χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες και να εκδοθούν οι απαραίτητες εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα καθορίζουν κάθε λεπτομέρεια γύρω από την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες σπεύδουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και εξετάζουν ακόμη και την έκτακτη καταβολή των αναδρομικών στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν προλάβουν να τα επιστρέψουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, που είναι η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών του δεύτερου δεκαπενθημέρου.

Υπενθυμίζεται, ότι κύκλοι του Πενταγώνου μας διαβεβαίωναν ότι το ζήτημα θα έχει σίγουρα διεκπεραιωθεί μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, θέτοντας ως ημερομηνία ορόσημο τις 15 Δεκεμβρίου, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τις αισιόδοξες δηλώσεις που ήθελαν την καταβολή των αναδρομικών να γίνεται εντός τους Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα onalert.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading