fbpx
Skip to content

Πληθυσμιακή σύγκριση Ελλάδας-Τουρκίας και τι έκανε ο Ερντογάν

erdogan-proedriko-megaro-tsolias

Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο χώρες εξ ορισμού γειτονικές και λόγω ιστορικών γεγονότων και συμφερόντων των εκάστοτε ηγεσιών των δύο πλευρών, αντίπαλες. Την ίδια στιγμή ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται ενώ της Τουρκίας αυξάνεται. Τα στοιχεία είναι δραματικά σε βάρος της Ελλάδας και δείχνουν πως σε μερικά χρόνια από τώρα η πληθυσμιακή αντιστοιχία θα έχει ξεπεράσει ακόμα και το 1 προς 10…

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Με την Τουρκία ειδικά να έχει εκπεφρασμένες επιθετικές τάσεις σε βάρος της Ελλάδας, αξίζει να ψάξει να δει κανείς που στηρίζει η Τουρκία αυτή της την επιθετικότητα. Θα πρέπει σύμφωνα με αναλυτές να ανατρέξει κανείς στον Θουκυδίδη. Η Τουρκία λοιπόν στηρίζει αυτή της την επιθετικότητα στην ισχύ που θεωρεί τουλάχιστον πως έχει. Ειδικά το στοιχείο της πληθυσμιακής υπεροχής που είναι ένα είδος ισχύος, το βλέπει κανείς στις δηλώσεις των τούρκων ηγετών που κομπάζουν πως η Ελλάδα δεν φτάνει στους κατοίκους ούτε καν την Κωνσταντινούπολη.

Το βλέπει ωστόσο κανείς και ταξιδεύοντας στην Τουρκία, στην αντίληψη μεγάλης μερίδας απλών τούρκων πολιτών που συχνά σε αποστροφές του λόγου τους συζητώντας για τις δύο χώρες θα σου πουν «έλα τώρα η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από εσάς».

Δυστυχώς πληθυσμιακά έχουν δίκιο. Μόλις στις 10 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε πως μεταξύ 2017 και 2018 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά περίπου 30.000 άτομα και συγκεκριμένα από 10.768.000 σε 10.738.000.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο το διάστημα 2011-2017 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 355.000 ανθρώπους και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί με την υπευθυνότητα που απαιτείται για το «νούμερο 1» εθνικό πρόβλημα, ο πληθυσμός της Ελλάδας, το 2050, μόλις που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ανθρώπων.

Κι ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080, με 7,2 εκατομμύρια ανθρώπους, η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στους δημογραφικούς δείκτες της χώρας, η Τουρκία που είχε το 2017, 80.810.525 κατοίκους αναμένεται να φτάσει τα 86.907.3067 το 2023.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα news.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading