fbpx
Skip to content

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΥΚΟΝΟΥ» :1.200 ευρώ ανά υπάλληλο από τον δήμο σε αστυνομικούς, λιμενικούς, δασκάλους, καθηγητές και γιατρούς που υπηρετούν στο νησί

architecture building city daylight

Μανόλης Γαλάνης

1.200 ευρώ ανά υπάλληλο από τον δήμο σε αστυνομικούς, λιμενικούς, δασκάλους, καθηγητές και γιατρούς που υπηρετούν στο νησί για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης

1.200 ευρώ θα πάρει κάθε δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στη Μύκονο στις αρχές Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν σκηνές με καθηγητές να κοιμούνται σε υπνόσακους στις παραλίες ή σε σκηνές σε κάμπινγκ και πυροσβέστες να ξεκουράζονται στα πατώματα, στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας.

Δεν πρόκειται για καλοκαιρινό μπόνους από κάποιον Ρώσο ή Αραβα μεγιστάνα που απολαμβάνει τις διακοπές του στο Νησί των Ανέμων, αλλά για την παροχή κινήτρου μέσω οικονομικής ενίσχυσης από τον τοπικό δήμο ώστε να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών στον κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό.

Η εφαρμογή για πρώτη φορά της σχετικής διάταξης νόμου θα αποτελέσει πιλότο ώστε νησιωτικοί ή ορεινοί δήμοι να μπορούν να συνδράμουν την εισοδηματική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης στους τόπους εργασίας τους με την καταβολή επιδόματος από δικούς τους πόρους.

Η εκτόξευση των τιμών και της ζήτησης καταλυμάτων στη νησιωτική Ελλάδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και η εντυπωσιακή τουριστική άνοδος στα χειμερινά θέρετρα της χώρας δημιούργησαν απαγορευτικές συνθήκες προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια.

Οι υποστελεχωμένες κρατικές δομές στις περιοχές αυτές δεν επιτρέπουν την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες γκριζάροντας την αστραφτερή εικόνα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι στους συγκεκριμένους δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στην καθημερινότητά τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης αναφορικά με ζητήματα περίθαλψης, εκπαίδευσης και ασφάλειας με τις τοπικές κοινωνίες να ζητούν λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα limenikanea.gr πατώντας εδώ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading