Skip to content

Κουβέλης: Οι στρατιωτικοί μας κρατούνται 3 μήνες χωρίς κατηγορητήριο

kouvelis

«Εμείς δεν συναλλασσόμεθα με την Τουρκία και ούτε μπαίνουμε στη λογική της ανταλλαγής που αυτή διεκδικεί και θέλει αναφορικά με τους δύο στρατιωτικούς» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, από την Κάσο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο από το ολοκαύτωμα του νησιού. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομα κρατούμενοι» πρόσθεσε.

«Κλείνουν τρεις μήνες από την παράνομη φυλάκιση των δύο στελεχών μας και δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορητήριο. Πρόκειται όχι για δίκαιο, πρόκειται για βαρβαρότητα δικαίου, να κρατείται κάποιος για τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, διαβεβαιώνοντας: «Ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει να ασκήσουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Αμερική και στη Ρωσία και σε όλους εκείνους που μπορούν να ασκήσουν επιρροή, έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους τοπικούς φορείς, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Είμαστε χώρα της ειρήνης και θέλουμε να προάγεται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή αλλά μέχρι εκεί, γιατί από κει και πέρα δεν αφήνουμε ούτε το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητηθεί έστω κι ένα μικρό κομματάκι του Αιγαίου, των αιθέρων μας, της χερσαίας μας γης. Και αποτρεπτική δύναμη έχουμε και ενότητα έχουμε και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι άψογα συντεταγμένες».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading