fbpx
Skip to content

Ελληνικά F-16C/D Block 30 υποψήφια για πώληση στη Ρουμανία

aam.jpg

Η Ρουμανία έχει δεχθεί προσφορές για την απόκτηση επιπλέον μαχητικών F-16 από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Πορτογαλία, εμφανίζεται να δήλωσε στις 11 Μαΐου 2018 ο υπουργός άμυνας της χώρας Mihai Fifor. Σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον περιορίζεται σε τέσσερα μαχητικά. Αργότερα θα ακολουθήσει η προμήθεια άλλων 36 F-16.

Κατά τον Fifor, έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις τρεις χώρες, ενώ επιτροπή θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Ρουμανία ανά μαχητικό ανέρχεται μεταξύ 15 και 19 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που με τα κόστη υποστήριξης και προμήθειας όπλων πιστεύεται θα αυξηθεί σε $30 εκατομμύρια. Για το θέμα συζήτησε τον προηγούμενο μήνα ο Fifor στο Ισραήλ, καθώς επίσης πρόσφατα με τον Κροάτη ομόλογό του. Να θυμίσουμε, η Κροατία επέλεξε φέτος την απόκτηση 12 μεταχειρισμένων ισραηλινών F-16C/D Block 30 έναντι αμερικανικών F-16V, σουηδικών Gripen C/D και ελληνικών F-16C/D Block 30.

Screen Shot 2018-05-20 at 8.33.18 AM.png

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι στις 14 Μαΐου έγινε στην Αθήνα συνάντηση του Fifor με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, χωρίς να αναφέρεται κάτι επίσημα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας δηλώνει: «Επιπλέον διαγράφονται ευκαιρίες στο πλαίσιο της αμυντικοτεχνικής μας συνεργασία. Ενθαρρύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση τις κρατικές αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτές τις πολύ σημαντικές συνεργασίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των δύο χωρών».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα ptisidiastima.com πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading