fbpx
Skip to content

Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο εκπαίδευσης η Καλαμάτα

kentro ekpaideusis.jpg

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 45 Τ-6Α, που είναι από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά

Η δημιουργία του Πανευρωπαϊκού Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Καλαμάτας, όπως είναι η προσωρινή του ονομασία, προαναγγέλθηκε πριν από μερικές ημέρες με την αποστολή του να ενδιαφέρει τη Ρουμανία, τον Καναδά και άλλες χώρες. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και για την Πελοπόννησο ειδικότερα, ενώ το γεγονός ότι επιλέχθηκε η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα ήταν μονόδρομος για πέντε πολύ σοβαρούς λόγους:

Πρώτον, γιατί εκεί ήδη επικεντρώνεται σχεδόν το σύνολο της εκπαιδευτικής πτητικής δραστηριότητος των Ικάρων και η επιχειρησιακή εκπαίδευση των νέων ανθυποσμηναγών της κάθε σειράς ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεύτερον, γιατί στην 120 ΠΕΑ είναι συγκεντρωμένο σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών πτητικών μέσων και εξομοιωτών πτητικής εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τρίτον, είναι περιοχή με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια και ελάχιστες ημέρες με κακό καιρό, που να περιορίζει ή να απαγορεύει την πτητική δραστηριότητα, και μπορεί να λειτουργεί σχεδόν συνεχώς.

Τέταρτον, λόγω της μικρής αεροπορικής κίνησης πολιτικών αεροσκαφών, υπάρχουν πολλές δεσμευμένες περιοχές για ασφαλή αεροπορική εκπαίδευση, τόσο πάνω από ξηρά όσο και πάνω από θάλασσα.

Πέμπτον, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα έχει σημαντικό αντίκτυπο από οικονομικής πλευράς, τόσο στην Πολεμική Αεροπορία όσο και στην τοπική οικονομία.

Όλο αυτό το ελκυστικό «πακέτο» το προσφέρει και το «διαφημίζει» η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλους τους διεθνείς συνομιλητές τους, γιατί, επειδή οι αριθμοί εκπαιδευομένων τόσο στην Πολεμική Αεροπορία όσο και διεθνώς μειώνονται σημαντικά, το όλο πακέτο πτητικής εκπαίδευσης εξετάζεται πλέον κάτω από άλλες παραμέτρους.

Ήδη για το Πανευρωπαϊκό Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάταςέχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκτός από την Ελλάδα φυσικά, και την Ιταλία, που ήδη εκπαιδεύει προσωπικό της εκεί, η Ρουμανία, ο Καναδάς αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής, φίλα προσκείμενες προς τη Δύση, που ενδιαφέρονται πάρα πολύ να αποκτήσουν οι νέοι πιλότοι τους αεροπορική εκπαίδευση με βάση ΝΑΤΟϊκά στάνταρντ και προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.blogspot.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading