Skip to content

Μέχρι την Χαλκιδική θα καλύπτουν οι τουρκικοί S-400! – Προς αναβάθμιση & μεταφορά των ελληνικών S-300 ανατολικότερα

s300vm.jpg

Με ρωσική “συνταγή” οργανώνουν τις δύο συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς S-400 οι Τούρκοι, οι οποίες θα εγκατασταθούν γύρω από την Κωνσταντινούπολη καλύπτοντας τις Πτέρυγες Μάχης του Μπαλίκεσιρ και της Μπαντίρμα και όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι την Χαλκιδική και η Θράκη και σε βάση στην ενδοχώρα της Σμύρνης, περίπου 100 χλμ. νοτιανατολικά για να καλύπτεται το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Οι τομείς κάλυψης θα φτάνουν μέχρι δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, ενώ θα προβλέπονται σημεία μεταφοράς τους σε εναλλακτικές περιοχές ανάπτυξης.

Κάθε πυραυλικό σύστημα αποτελείται από τους εκτοξευτές, το ραντάρ μεγάλης ακτίνας δράσης και το όχημα διοίκησης – ελέγχου. Τόσο οι εκτοξευτές όσο και το ραντάρ επίσης θα μεταφέρονται επί τροχοφόρων οχημάτων.

Τα έργα προεγκατάστασης ξεκινούν αμέσως, ενώ αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά για την Ρωσία η πρώτη ομάδα Τούρκων αξιωματικών για να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους. Τα πρώτα συστήματα θα παραδοθούν τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pronews.gr πατώντας εδώ

 

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading