Δημιουργείται η νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία από τον Ερντογάν: Σαν άλλος «σουλτάνος» ανοικοδομεί νησί στο… Σουδάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στις 25 Δεκεμβρίου ότι ο Σουδανός ομόλογός του συμφώνησε να μεταβιβάσει προσωρινά το νησί Σουακίν, στην Τουρκία, για σκοπούς ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης, προκειμένου να βελτιώσει τον προσκυνηματικό τουρισμό από τη χώρα, προς τη Σαουδική Αραβία.
Το νησί Σουακίν, ένα από τα παλαιότερα θαλάσσια λιμάνια της Αφρικής, χρησιμοποιήθηκε από αφρικανούς μουσουλμάνους που ξεκινούσαν για προσκύνημα στην ιερή πόλη της Μέκκας, στη Σαουδική Αραβία.
Οι Οθωμανοί χρησιμοποίησαν την πόλη του λιμανιού για να προστατεύσουν την επαρχία Hejaz -μέρος της σημερινής δυτικής Σαουδικής Αραβίας – από επιτιθέμενους που χρησιμοποιούν το μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας.

