fbpx
Skip to content

Guardian για τον καταυλισμό στη Μόρια: Καλώς ήρθατε στη φυλακή

moria.jpg

Ο χειμώνας έφτασε σε έναν από τους χειρότερους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, τη Μόρια, γράφει ο βρετανικός Guardian, σχολιάζοντας πως «η υπομονή εξαντλείται στη Λέσβο, όπου χιλιάδες άνθρωποι ζουν στην υπερπλήρη Μόρια, αλλά η κυβέρνηση επιτέλους αναλαμβάνει δράση».

Το δημοσίευμα περιγράφει τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό, παρατηρώντας πως οι πάντες τρέμουν την άφιξη του χειμώνα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε κοντέινερ και τέντες. «Καθώς ο χειμώνας φτάνει και επίσημα, οι διαμαρτυρίες γίνονται πιο έντονες μέσα και έξω από τον καταυλισμό, στον χώρο του οποίο υπάρχει ένα γκράφιτι με το μήνυμα: Καλώς ήρθατε στη φυλακή της Μόρια».

«Για τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που αναγκάζονται να αποκαλούν τη Μόρια σπίτι τους, ο καταυλισμός αποτελεί μια καθημερινή μάχη επιβίωσης σε συνθήκες τόσο απελπιστικές που ακόμη και ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προειδοποίησε ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», σημειώνει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας που βρέθηκε στον καταυλισμό.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading