fbpx
Skip to content

«Εμφύλιος» στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για τα οικονομικά σκάνδαλα

lefta.jpg

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με φόντο τα οικονομικά σκάνδαλα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών. Τα μέλη της έχουν διαλέξει στρατόπεδα και αποδίδονται σε… ανταλλαγή πυρών εν αναμονή των εξελίξεων από το μέτωπο της δικαιοσύνης. Οι αντιπαραθέσεις αναμένεται το επόμενο διάστημα να κορυφωθούν καθώς ήδη άρχισαν να περνούν την πόρτα του ανακριτή οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης των οικονομικών ατασθαλιών στην κορυφή της μασονικής πυραμίδας.

Της Μαρία Ζαχαροπούλου  

Η αλλαγή φρουράς στη διοίκηση του σωματείου «Τεκτονική Αδελφότητα», η οποία είναι ο φορέας διαχείρισης της περιουσίας της Μεγάλης Στοάς, στάθηκε η απαρχή εξελίξεων και για το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας. Κι αυτό γιατί στις 15 Ιανουαρίου 2018 θα συζητηθεί αίτηση επτά τεκτόνων οι οποίοι ζητούν το διορισμό προσωρινής διοίκησης και στο διοικητικό συμβούλιο της ίδιας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αφού, όπως υποστηρίζουν, απαρτίζεται από τα μέλη που «εκδιώχθηκαν» με δικαστική απόφαση από το σωματείο «Τεκτονική αδελφότητα».

Στην πολυσέλιδη αίτησή τους κάνουν λόγο για «μία κλειστή ομάδα που διώκει τους αντιπάλους της» και μιλούν για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, εκβιασμούς και υπεξαιρέσεις, υπογραμμίζοντας πως οι διοικήσεις της Μεγάλης Στοάς «οδήγησαν τον ελληνικό τεκτονισμό σε φθορά και παρακμή με αποκορύφωμα τα πρόσφατα συνεχή οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα».

«Τα μέλη της διοίκησης  έχουν προσωπικό συμφέρον να μην διενεργηθούν οι πλήρεις διαχειριστικοί και οικονομικοί έλεγχοι, άλλως να καθυστερούν, όσο το δυνατόν, προκειμένου να καταστεί δυσχερές να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην αίτησή τους οι επτά τέκτονες κατηγορώντας τα μέλη της διοίκησης πως προσπαθούν να επιβιώσουν δημιουργώντας διχασμό, πόλωση, διώξεις και τρομοκράτηση των Τεκτόνων: «στόχο τους είναι να απομακρύνουν όσους διαμαρτύρονταν για τα ελλείμματα, τις υπεξαιρέσεις, την παντελή απουσία εσωτερικού ελέγχου, νόμιμης και ασφαλούς διαχείρισης κλπ. διαχειριστικές αθλιότητες…».

Έτος ορόσημο αποτελεί το 2003, καθώς όπως αναφέρουν, τότε ήρθε στο φως το οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με το κτίριο της Ελευσίνας η δαπάνη του οποίου είχε προϋπολογιστεί περί τα 65.000.000 δρχ. ενώ τελικά φέρεται να δαπανήθηκαν 305.209.820 δρχ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading