fbpx
Skip to content

Γερμανός στρατιώτης σχεδίαζε δολοφονίες που θα “χρέωνε” σε πρόσφυγες

german_soldier.jpeg

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος ενός Γερμανού στρατιώτη που φέρεται ότι προετοίμαζε δολοφονικές επιθέσεις υψηλόβαθμων πολιτικών για την στήριξή τους σε πρόσφυγες και για την προσπάθειά του να κάνει τις επιθέσεις να φανούν έργο προσφύγων.

Ο στρατιώτης, που ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Φράνκο Χανς Α. συνελήφθη τον Απρίλιο, σε μια υπόθεση που σόκαρε την γερμανική κοινωνία και προκάλεσε μια συζήτηση για τα ακροδεξιά στοιχεία στον γερμανικό στρατό.

«Παρακινούμενος από μια εθνικιστική στάση, σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση σε άγνωστη χρονική στιγμή με στόχο υψηλόβαθμους πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα που υπερασπίζονται μια ιδιαίτερα φιλική προς τους πρόσφυγες πολιτική, όπως την θεωρούσε ο κατηγορούμενος», τόνισε η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

«Ήθελε ο κόσμος να πιστέψει ότι οι επιθέσεις του σχετίζονταν με την ακραία ισλαμική τρομοκρατία και ότι διεπράχθησαν από κάποιον που είχε λάβει άσυλο», υπογραμμίζεται.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε αν ο στρατιώτης αρνήθηκε τις κατηγορίες, ούτε περιλάμβανε κάποια δήλωση από τον δικηγόρο του.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα militaire.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading