fbpx
Skip to content

Ένα ακόμα «πλοίο-φάντασμα» έφτασε στην ξηρά στην Ιαπωνία

ghost ship japan.png

Αυτό το κακοποιημένο ξύλινο σκάφος που περιείχε οκτώ σώματα βρέθηκε σε μια παραλία στην Oga, μέρος του νομού Akita της Ιαπωνίας. Δεκάδες αλιευτικά σκάφη της Βόρειας Κορέας ξεβράζονται κάθε χρόνο στην ακτή της Ιαπωνίας. Μερικές φορές οι ναυτικοί έχουν πεθάνει στη θάλασσα, ένα φαινόμενο το οποίο τα τοπικά μέσα το αναφέρει ως “πλοία-φαντάσματα.”
Τα σώματα είχαν παρασυρθεί στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για τόσο πολύ καιρό που μόνο οστά παραμένουν.

Αλλά οι έρευνες στο συγκεκριμένο σκάφος βρήκαν ενδείξεις που έδειχνε την προέλευσή του: ένα άδειο πακέτο τσιγάρων με εμπορικό σήμα της Βόρειας Κορέας και σωσίβια με κορεατικά γράμματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πάνω στο τελευταίο “πλοίο φάντασμα” που έφτασε στην ακτή της Ιαπωνίας μπορεί να ήταν από την απομονωμένη χώρα.

Δεν είναι σαφές πόσο καιτό αυτοί που βρισκόταν στο πλοίο ήταν εκεί ή πότε πέθαναν. Τα ωκεάνια ρεύματα στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας αλλάζουν και τα νερά γίνονται ασταθή τους χειμερινούς μήνες, βγάζοντας συνήθως τα πλοία στην ξηρά. Περισσότεροες από 40 βάρκες γεμάτες από νεκρούς ανθρώπους έχουν βρεθεί φέτος, σύμφωνα με την Sky News . Το 2016, ο αριθμός ήταν 66.

Ορισμένα είναι αναμφισβήτητα αλιευτικά σκάφη, τα πληρώματα των οποίων χτυπήθηκαν από μια τραγική μοίρα, αλλά το σκάφος που βρέθηκε τη Δευτέρα δεν φαίνεται να είναι ένα από αυτά.



Το πλοίο βρέθηκε στο Νομό Ακίτα της βόρειας Ιαπωνίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kyodo News , έπειτα από τηλεφώνημα μιας 68χρονης γυναίκας που  ενημέρωσε τις αρχές για ένα ερειπωμένο πλοίο. Οι αρχές όταν έφτασαν, χρησιμοποίησαν φορεία για να μεταφέρουν σώματα από το σκάφος.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν οι άνθρωποι που βρισκόταν στο σκάφος ήταν ψαράδες που έπεσαν σε προβλήματα στη θάλασσα ή άνθρωποι που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη Βόρεια Κορέα.

Περίπου 30.000 Βορειοκορεάτες έχουν ξεφύγει έπειτα από τον καταστροφικό λιμό στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Λένε ιστορίες βίαιων αντιποίνων για πολιτικές απόψεις που έχουν κάποιοι ενάντια στο καθεστώς, εκτοπισμένους σε στρατόπεδα εργασίας και για λιμοκτονίες.

Αλλά ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς που προσπαθούν να διαφύγουν δεν επιβιώνει ποτέ από τις απόπειρες διαφυγής, πεθαίνει κατά τη διάρκεια απελπισμένων ταξιδιών στη Νότια Κορέα ή την Κίνα ή την Ιαπωνία.

Άλλοι συλλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν σοβαρή τιμωρία για την προσπάθειά τους να φύγουν. Ο βορειοκορεατικός ποινικός κώδικας αναφέρει ότι οι διαφυγόντε αντιμετωπίζουν δυο χρόνια σκληρής εργασίας εάν πιαστούν στα σύνορα, αν και οι ποινές μπορεί να διαφέρουν.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading