fbpx
Skip to content

Αναστασιάδης: Η επίλυση του Κυπριακού θα είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση

αναστασιάδης.jpg

Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος θα είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που επιτεύχθηκε από τη χώρα, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την Πέμπτη, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το think tank diaNEOsis στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

“Η λύση στο Κυπριακό θα είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση και θα ενισχύσει τον γεωστρατηγικό της ρόλο”, είπε στους συμμετέχοντες.

Σχολιάζοντας την κατάρρευση των συνομιλιών στο Crans-Montana, ο Αναστασιάδης είπε ότι η Τουρκία δεν άλλαξε τη στάση της ούτε τη θέση της και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι έτοιμος να ξαναρχίσει συνομιλίες υπό τον όρο ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι «δεν μπορεί να κρατήσει ανεξάρτητο κράτος όμηρο».

“Θέλουμε η μοίρα της Κύπρου να καθοριστεί και να δημιουργηθεί από [Ελληνες] Κύπριους και Τουρκοκύπριους”, ανέφερε.

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του, με τίτλο “Κύπρος μετά την κρίση”, ο Αναστασιάδης περιέγραψε τις κινήσεις που ακολούθησε η χώρα για να βγει από την κρίση.

“Προχωρήσαμε στη διόρθωση των δημόσιων οικονομικών μας, στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην παροχή φορολογικών κινήτρων, στην ορθολογική κοινωνική πρόνοια και έτσι καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο ταχύτερα από ό, τι πρόβλεπαν πολλοί”, εξήγησε.

Είπε ότι η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές την άνοιξη του 2015, να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια και τελικά να αναβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

“Για τρίτη συνεχή χρονιά η οικονομία συνεχίζει σε σταθερή πορεία οικονομικής ανάπτυξης”, πρόσθεσε.

Άρθρο της σελίδας greekreporter.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading